Sari la conținut

De ce Sunt Atât de Importante Muzeele?

Museums

Sunt sigur că ai vizitat un muzeu cel puțin o dată în viața ta. Fie că a fost în timpul unei excursii școlare sau a unei vacanțe cu familia, mai mult ca sigur ai vizitat un muzeu, iar dacă nu ai făcut-o, atunci ar trebui să vizitezi unul cât mai curând. De exemplu, aproximativ 850 de milioane de oameni vizitează muzeele din America, în fiecare an.

Te-ai gândit vreodată câte persoane care au vizitat un muzeu au fost influențate de acesta? Muzeele sunt ca o comoară de informații și lucruri de acum milioane de ani. Dacă intri într-un muzeu de istorie naturală în locuri precum New York și Londra, vei vedea oase de dinozauri de acum milioane de ani. Au fost păstrate într-o stare impecabilă atât de mult timp. Poți vedea chiar și oase de balene și ale altor animale pe care probabil nu le vei putea vedea în viața ta. Muzeele ne oferă tot felul de lucruri care au multă valoare.

În anul 1683, și-a deschis porțile primul muzeu, iar restul, așa cum știi, este istorie. Timp de multe secole, muzeele au jucat rolul unui paznic foarte grijuliu în privința păstrării dovezilor despre istoria societății noastre, dar și a multor altor lucruri. Tot felul de exponate pe care le adoram, care ne spun povești despre modul în care națiunile, natura, culturile și comunitățile s-au reunit, au apărut și cum unele dintre ele au fost distruse. Este binecunoscut faptul că muzeele servesc comunitatea noastră într-o mulțime de modalități. În ultimii câțiva ani, muzeele nu au mai primit la fel de multă atenție pe cât o primeau pe vremuri. Dar, trebuie să înțelegem că un muzeu posedă atât de multe lucruri pe care nu le găsim la orice pas. Ne oferă multe informații despre lucrurile pe care nu le putem găsi nici măcar pe Internet. Poate că smartphone-urile și computerele ne oferă acces nelimitat la informații, dar consider că ar trebui să experimentezi minunile unui muzeu pe care să-l explorezi în mod real, nu virtual.

Museum

Toate colecțiile dintr-un muzeu sunt resurse vitale pentru comunitățile noastre. De asemenea, le permit oamenilor să experimenteze tot felul de lucruri, de pe întreaga planetă, fără să plece din oraș. Smithsonian, de exemplu, este un muzeu despre care sunt sigur că ai auzit. Acest loc anume posedă lucruri atât de neprețuite, încât nici nu aș ști cum să le descriu. De exemplu, în acest muzeu poți vedea primul avion cunoscut și au, de asemenea, sunt expuse și navete spațiale.

Ceea ce nu vedem este faptul că muzeele realizează în permanență o cercetare foarte importantă asupra tuturor obiectelor și artefactelor din colecțiile lor. De asemenea, fac o treabă extraordinară ajutând elevii să învețe.

În concluzie, consider că muzeele sunt o sursă inepuizabilă de învățare și care ne oferă acces la istoria noastră bogată, atât locală, cât și globală.